Följ Vetenskapens Hus

Taggar

Vetenskapens Hus

Tack för alla trevliga samtal på Skolforum!

Tack för alla trevliga samtal på Skolforum!

Blogginlägg   •   Okt 31, 2018 08:00 CET

​Den här veckan är det höstlov och under måndagen och tisdagen mötte vi lärare som besökte Skolforum i Älvsjö.

Möt oss på Skolforum 2018

Möt oss på Skolforum 2018

Blogginlägg   •   Okt 28, 2018 19:56 CET

​Är du nyfiken på vad Vetenskapens Hus kan erbjuda din skola? Under Skolforum finns vi på plats och berättar om vår verksamhet.

Christer Fuglesang svarar på frågor om rymden

Christer Fuglesang svarar på frågor om rymden

Blogginlägg   •   Okt 22, 2018 14:58 CEST

​Årets deltagande lag i tävlingen FIRST LEGO Leauges (FLL) har skickat över 150 fantastiska frågor om rymden och rymdresor till oss på Vetenskapens Hus.

Ledig tjänst: utvecklingsledare i teknik

Ledig tjänst: utvecklingsledare i teknik

Blogginlägg   •   Apr 24, 2018 10:59 CEST

​Vill du jobba med ungdomar och lärare? Vi erbjuder en tjänst där du bland annat utvecklar laborationer, leder elevgrupper och medverkar i lärarfortbildningar inom teknikämnet.

Glad sommar!

Glad sommar!

Blogginlägg   •   Jun 22, 2016 20:48 CEST

Snart stundar sommarledighet och vi avslutar vårterminen tacka alla er lärare, elever, forskare och företag som på olika sätt är med och gör vår verksamhet unik och spännande - tillsammans utmanar vi unga att utforska världen!

Öppet hus och prova på i Vetenskapens Hus i höst

Öppet hus och prova på i Vetenskapens Hus i höst

Blogginlägg   •   Jun 17, 2016 15:13 CEST

​Är du nyfiken på vad som händer innanför väggarna i Vetenskapens Hus? I augusti och september får du chansen att ta reda på det. Under en eftermiddag i augusti öppnar vi portarna för alla intresserade och i september bjuder vi in dig som är lärare att prova på några av våra skolprogram i naturvetenskap, matematik och teknik.

Lego-programmering

Lego-programmering

Blogginlägg   •   Jun 10, 2016 14:08 CEST

Välkommen till en fortbildning där vi går igenom grunderna till programmering av "LEGO MINDSTORMS"-robotar.

 Snart sommar...

Snart sommar...

Blogginlägg   •   Jun 03, 2016 12:27 CEST

Nu närmar sig sommar och ledighet med stormsteg. Men vi tar inte ledigt riktigt än - just nu pågår intensiva förberedelser inför en spännande höst.

Vår vision

Vår vision

Blogginlägg   •   Apr 28, 2016 19:56 CEST

​I slutet på förra terminen formulerade vi vår vision: "Vi utmanar unga att utforska världen" I samband med detta arbete har vi också tagit fram två informationsfilmer om oss.

Ett besök i Lasergrottan - prao i Vetenskapens Hus

Blogginlägg   •   Apr 20, 2016 11:26 CEST

Under vecka 15 fick Anna, Melica, Martyna och Elias möjlighet att prova på hur det kan vara att arbeta i Vetenskapens Hus. Exempelvis har de byggt datorer, gjort besök i lasergrottan och mycket annat. – Praoveckan här var kul och lärorik! Extra roligt var det att att att besöka lasergrottan. Där fanns många coola laserexperiment, tycker Elias

​Internationella kvinnodagen och kvinnorna i vårt hus

​Internationella kvinnodagen och kvinnorna i vårt hus

Blogginlägg   •   Mar 08, 2016 13:32 CET

Alla undervisningslokaler på Vetenskapens Hus har namngetts efter framstående kvinnliga forskare. Detta för att lyfta fram några viktiga kvinnor genom naturvetenskapens historia som knyter an till våra ämnen på olika sätt.

Ett händelserikt höstlov!

Blogginlägg   •   Okt 30, 2015 14:30 CET

​I veckan som gick arrangerades Vetenskapens Hus Science Camp för gymnasister och under Skolforum träffade vi alla er härliga och inspirerande lärare samt visade upp vår verksamhet.

Sweden Solar System

Sweden Solar System

Blogginlägg   •   Sep 02, 2015 14:28 CEST

​Visste du att du kan uppleva en skalenlig modell av vårt solsystem? Sweden Solar System är världens till utsträckning största modell av vårt planetsystem, där Globen i Stockholm representerar solen. Planeterna skalas i storlek och avstånd relativt Globen och radas upp norrut. Skalan är 1:20 miljoner.

Sommarkursen för tjejer är i full gång

Blogginlägg   •   Aug 10, 2015 11:28 CEST

Än så länge är det sommarlov, men Vetenskapens Hus tar inte ledigt för det. Som ett led i att öka intresset för naturvetenskap, matematik och teknik bland framtidens kvinnliga forskare anordnar vi en kurs som särskilt vänder sig till tjejer i åk 5-9 i grundskolan. Tjejkursen finansieras av vår största partner – Stockholms Stad och är kostnadsfri för deltagarna.

​Den blomstertid nu kommer!

Blogginlägg   •   Jun 11, 2015 14:36 CEST

Sommarlovet är här för många - vi tittar tillbaka på vad som hände under vårterminen och blickar framåt mot en spännande höst!

Examensarbeten vid Vetenskapens Hus

Blogginlägg   •   Jun 05, 2015 16:06 CEST

​Vetenskapens Hus tar gärna emot studenter som vill vara med och utveckla våra skolprogram och aktiviteter inom ramen för sitt examensarbete. I förmiddags presenterade Freddy Grip och Sebastian Voghera sitt projekt som handlar om hur värmekameror kan användas i vår undervisning.

​Sommarlovet närmar sig…

Blogginlägg   •   Jun 04, 2015 10:18 CEST

…vilket gör att det snart blir lite lugnare här i huset. Nu är tiden då vi utvärderar läsåret som gått och utvecklar våra aktiviteter. Vi ordnar också sommarkurser och planerar för fullt inför nästa läsår – så håll utkik på vår hemsida och boka in höstens aktiviteter för dig och dina elever!

Teknikåttan är nu avgjord!

Teknikåttan är nu avgjord!

Blogginlägg   •   Maj 21, 2015 15:31 CEST

​Idag avgjordes riksfinalen i Teknikåttan i den rafflande finalen som hölls vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Vinnare blev Tunaskolan, 8C, Lund, på andra plats kom Uppsalas musikklasser, 8B och på tredje plats kom Fryxellska skolans 8B från Västerås. Vinnare i klassuppgiften blev Uppsala musikklasser. Vinnare i designtävlingen blev Fridaskolan från Vänersborg. Stort grattis!

Klimatvecka i Naturens Hus

Blogginlägg   •   Maj 08, 2015 09:52 CEST

​Den här veckan har vi haft klimatvecka i samarbete med Bert Bolins center för klimatforskning vid Stockholms universitet. Under veckan har vi ordnat interaktivt skådespel i klimattåget för de allra yngsta, klimatskola för elever i årskurs 3-5 och idag avslutas veckan med en fortbildning för lärare.