Följ Vetenskapens Hus

Ett händelserikt höstlov!

Blogginlägg   •   Okt 30, 2015 14:30 CET

I början av veckan träffade vi alla härliga och inspirerande lärare under Skolforum och visade upp vår verksamhet.

IMG_0687Christofer och Malin berättar om våra skolprogram "Trassel", "Mineraldetektiv" och "Naturlig matematik" under skolforum

Det har varit en händelserik vecka. Förutom att vi var med på Skolforum så har veckan som gått kretsat runt gymnasiearbeten i huset. Precis som förra året arrangerade vi Vetenskapens Hus Science Camp 2015. Tanken är att elever som deltar under denna vecka ska kunna fokusera på sitt gymnasiearbete, särskilt de praktiska delarna. Under veckan bjöds deltagarna på föreläsningar, seminarier och andra gemensamma aktiviteter.

badbollarMed hjälp av badbollar undersöker elever som gör sina gymnasiearbeten inom matematik hur den sfäriska geometrin fungerar. Foto: Katharina Radermacher

De områden som eleverna arbetade med var Radioaktivitet (fysik), Grätzelsolceller (kemi), Dofter i naturens tjänst (kemi) och geometri.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vetenskapens-hus.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.