Följ Vetenskapens Hus

Sweden Solar System

Blogginlägg   •   Sep 02, 2015 14:28 CEST

Visste du att du kan uppleva en skalenlig modell av vårt solsystem? Sweden Solar System är världens till utsträckning största modell av vårt planetsystem, där Globen i Stockholm representerar solen. Planeterna skalas i storlek och avstånd relativt Globen och radas upp norrut. Skalan är 1:20 miljoner.

För närvarande ingår ett tjugotal planeter, småplaneter och kometer i Sweden Solar System. De inre planeterna ”kretsar” i Stockholmsområdet, och systemet täcker hela Sverige från kometen Swifft-Tuttle i Blekinge till stationer i Luleå och Kiruna. Varje modell har en värdstation. Sweden Solar System förmedlar en direkt upplevelse av de enorma avstånden i rymden och hur små planeterna är jämfört med solen. Konst, mytologi och vetenskap sammanbinds, liksom olika platser och aktiviteter i Sverige.

Här hos oss på Vetenskapens Hus kan du besöka Venus i vår rymdlounge på plan 2.

Häng med i det andra avsnittet av "Universums mästare" när Olivia och Ivar besöker de inre planeterna i solsystemet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vetenskapens-hus.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.