Följ Vetenskapens Hus

​Pi-dagen 2016

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2016 12:45 CET

Nästa vecka infaller Pi-dagen och i Vetenskapens Hus firas detta med buller och bång för tredje året i rad.

– Det blir en fullspäckad matematikdag och fler skolor än någonsin tidigare har anmält sig, det känns jättekul! säger Mats Boij, föreståndare för Stockholms Matematikcentrum som är med och arrangerar evenemanget.

Syftet med Pi-dagen är att visa upp intressant och annorlunda matematik genom populärvetenskapliga föredrag, skolprogram, prova-på-aktiviteter, tävlingsmoment och information om matematikutbildningar i Stockholm.

– Vi har samlat några av KTH:s och Stockholms universitets mest inspirerande matematikföreläsare, berättar Mats Boij.

Under dagen kan elever som besöker Vetenskapens Hus tävla i att lösa Rubiks kub på tid. I slutet av dagen ges ett föredrag om den bakomliggande matematiken. Eleverna ges också chans att prova på något av alla de skolprogram som finns inom matematik vid Vetenskapens Hus.


Pi-dagen i Stockholm är ett samarbete mellan Vetenskapens Hus, SMC, KTH, Stockholms universitet och Mattecoach på nätet.

Läs mer på http://www.vetenskapenshus.se/pi-dagen-2016

Frågor om Pi-dagen besvaras av Elin Ottergren

E-post:elin.ottergren@vetenskapenshus.se

Tfn: 08-790 98 45

Vi möter dagligen skolelever och lärare för att inspirera och skapa intresse och kunskap i en miljö som visar naturvetenskap, teknik och matematik på riktigt.

Vetenskapens Hus ägs av KTH och Stockholms universitet. Stockholms stad är långsiktig partner.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vetenskapens-hus.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.