Följ Vetenskapens Hus

Utvärdering av vår verksamhet

Pressmeddelande   •   Maj 24, 2017 19:10 CEST

Vetenskapens Hus är nu en permanent verksamhet. Foto: Christofer Andersson

– Vi är väldigt glada över det här beslutet, säger Cecilia Kozma, föreståndare vid Vetenskapens Hus.

Utvärderingen ingår i överenskommelsen mellan KTH och Stockholms universitet från 2012, och ligger till grund för finansiering och verksamhet vid Vetenskapens Hus. Sedan starten 2002 är målsättning för verksamheten vid Vetenskapens Hus att skapa ett större intresse för de naturvetenskapliga ämnena och att erbjuda besökarna att testa naturvetenskap, teknik och matematik på riktigt.

– Vi har ju sett en otrolig ökning bland besökarna och mötte nästan 80 000 barn och ungdomar under 2016, jämfört med runt 50 000 år 2013, så vi anade att utvärderingen skulle visa på goda resultat, berättar Cecilia Kozma. 

Antalet besökande elever från grundskolan har mer än fördubblats och de största ökningarna, relativt sett, med avseende på ämne, står matematik och teknik för. De har ökat mer än tre gånger under perioden.

– Vi möter ju dessutom massor av människor under olika evenemang på stan, fortsätter Cecilia Kozma.

Förutom skolprogrammen, lärarfortbildningar och övriga kurser för barn, ungdomar och lärare har Vetenskapens Hus arrangerat och deltagit i ett flertal återkommande evenemang som till exempel Pi-dagen, Edutainment på Gröna Lund, Klimatveckan, Lise Meitnerdagarna, ForskarFredag, Mattecoach på nätet, Mästarklasser i partikelfysik, First Lego League och Utställningen Unga Forskare. En del av dessa är öppna för allmänheten. Helgkurser, Sommarkursen för tjejer och Upptäckarkursen är andra aktiviteter som finns för allmänheten.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://vetenskapens-hus.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.